Podoaba capilara este una dintre cele mai importante detalii cand vine vorba de look, in general. De aceea ingrijirea ei trebuie facuta din timp, in mod regulat, iar daca observam accentuarea degradarii sau rarirea firelor de par, trebuie sa luam masuri de urgenta. Majoritatea barbatilor, dar si unele femei, se pot confrunta cu o cadere masiva a parului odata cu inaintarea in varsta, ceea ce poate schimba inclusiv aspectul chipului. In general, cauza acestui fenomen este genetica, dar exista si alte motive care pot declansa sau agrava procesul.
Din fericire, exista numeroase produse cosmetice si tratamente SPA destinate atat femeilor, cat si barbatilor cu alopecie usoara. Aceasta poate fi cauzata de poluare, alimentatie, stres, carente de vitamine, par vopsit prea des sau utilizarea in exces a produselor de styling.
Tratamentele implica utilizarea unor produse de tratare a parului si a pielii capului, pe baza de gutuie, sofran, alune, ricin, soia, susan etc. De asemenea, dau bune rezultate si cele pe baza de uleiuri esentiale din lamaie, eucalipt, cuisoare, lavanda, menta, rozmarin sau busuioc. Prin masarea pielii capului cu aceste produse naturale, se hraneste scalpul in profunzime.
Reguli si sfaturi
In continuare, va prezentam un set de reguli si sfaturi pentru ingrijirea podoabei capilare, astfel incat sa nu apara situatia de cadere masiva a firelor de par.
- Evitati utilizarea sampoanelor cu o concentratie prea mare de sapun sau de detergent, intrucat acestea usuca parul. De aceea, este de preferat un sampon mai soft, care sa curete bland parul, fara sa-l agreseze.
- Pentru alegerea unui tratament pentru propriul tip de par si in functie de cat de grava este situatia, trebuie sa consultati un specialist. Exista numeroase tratamente, insa ele pot da rezultate doar daca sunt adaptate tipului de par. De aceea, este bine sa evitati sa luati propriile decizii in acest domeniu. Specialistul va poate recomanda si un supliment de vitamine B, care sunt deseori responsabile de sanatatea parului. Luarea deciziei implica o analiza a sangelui, prin care se poate depista o eventuala deficienta de vitamine B in organism.
- Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, indiferent ce tratament urmati, intrucat nimic nu se rezolva peste noapte in acest domeniu. In special in cazul unei caderi masive sau moderate a parului, mai toate tratamentele dureaza de la 2-3 luni pana la un an.
- Alegeti sampoane cu ingrediente 100% naturale, din magazinele de specialitate, si renuntati la produsele comerciale. Mai degraba apelati la un produs pe baza de petrol sau plante, natural.
- Retineti faptul ca niciun tratament nu poate fi 100% eficient si alegeti un specialist cu care veti tine legatura pe termen lung. El poate decide in timp schimbarea tratamentului, daca cel ales initial nu a dat rezultatele scontate.
- Alimentatia este foarte importanta in influentarea ritmului caderii parului, intrucat firul trebuie hranit corect si din interior, nu numai din exterior, prin tratamente. Foarte benefice pentru par sunt drojdia de bere, semintele de floarea soarelui, uleiul din germeni de grau, lecitina din soia si alte alimente naturale. La polul opus, zaharul, amidonul sau sarea pot accentua problemele parului.
- Incercati zilnic sa reduceti pe cat posibil aparitia stresului, intrucat acesta afecteaza sanatatea firelor de par si poate declansa sau accentua caderea acestora.
Urmariti-ne si pe Pinterest! |
Distribuitori de aparate pentru saloane . Pentru mai multe informatii si oferte de pret va rugam sa ne contactati la: -Tel: 0786 373 277 -mail: vanzari@echipament-saloane.ro...
Membrana anti-inghet speciala pentru tratamentul de Criolipoliza. Aceasta se poate folosi atat pentru tratament cat si pentru curatarea capetelor de inghetare ale aparatului de...
Total Pro Beauty distribuie ceara de epilat de unica folosinta la cartus sau la cutie de 800ml destinata profesionistilor dar si impatimitilor de zona beauty profesional. Va...
Profita si tu de cea mai buna oferta de epilare progresiv definitiva cu laser diode,flash x-press 808 nm.Pachetul contine : picioare lung + inghinal + axila.