Exista dovezi ale faptului ca masajul numit acum thailandez era pus in practica si acum 2.500 de ani, in India. Se pare ca fondatorul masajului thailandez terapeutic a fost Shivago Komarpaj. El este mentionat in canoanele budiste Pali ca fiind medicul personal al lui Buddha.
Masajul Thai se bazeaza pe teoria liniilor (meridianelor) energetice care traverseaza organismul uman, in numar de 72.000, dintre care cele mai importante sunt 10.
Prin stimularea acestora intr-o anumita ordine si prin procedee speciale, se poate obtine o eliberare benefica a fluxului energetic si tratarea intregului corp. Stimularea se face prin exercitarea de presiuni in anumite puncte ale corpului, care relaxeaza corpul si elibereaza blocajele energetice vinovate de aparitia durerilor si a slabiciunilor.
Tensiunile nervoase de la locul de munca, stresul, graba, agitatia si problemele de zi cu zi ne afecteaza organismul: muschii devin incordati, articulatiile - rigide, iar sistemul nervos – excesiv de sensibil. Netratate, acestea pot duce la calcifieri osoase sau la afectiuni ale sistemului digestiv, circulator sau nervos.
Beneficii
Scopul masajului thailandez consta in aducerea corpului, a mintii si a spiritului intr-o stare de echilibru si armonie, totodata pregatind organismul uman pentru auto-vindecare.
Masajul thailandez traditional se realizeaza pe o saltea (sau rogojina speciala) intinsa pe podea. Subiectul poarta haine confortabile, din bumbac, care sa-i permita miscarea cu lejeritate si nu este necesara utilizarea uleiurilor sau lotiunilor speciale.
O sedinta completa de masaj thailandez dureaza in general doua ore sau chiar mai mult si presupune presarea ritmica si intinderea intregului corp, inclusiv asa-numita trosnire a degetelor de la maini si de la picioare, mersul pe spatele subiectului si arcuirea corpului acestuia, conform unei proceduri standard.
Terapeutul isi foloseste pentru masaj mainile, talpile, coatele, genunchii si chiar umerii. Procedura presupune o combinatie intre acupunctura, pozitiile din yoga si masajul de relaxare.
Prin diverse tehnici de intindere (stretching), musculatura devine mult mai flexibila, articulatiile isi maresc gradele de mobilitate, iar manevrele de presopunctura imbunatatesc functionarea organelor interne.
Binefacerile masajului thailandez sunt numeroase:
- intareste sistemul imunitar
- elibereaza blocajele fluxului energetic
- sporeste puterea de concentrare
- mareste amplitudinile articulare
- elibereaza durerile si tensiunile musculare
- imbunatateste respiratia
- indeparteaza durerile de cap si le amelioreaza pe cele de spate
- reduce stresul si anxietatea
- stimuleaza si imbunatateste circulatia sangelui si a limfei
- scade tensiunea arteriala
- contribuie la supletea si armonia corpului
- incetineste procesul de imbatranire.
Contraindicatii
Masajul thailandez nu este recomandat persoanelor care sufera de probleme cardiace, afectiuni ale pielii, hipotensiune, diabet sau cancer.
Daca ati fost supus unei interventii chirurgicale sau ati suferit o fractura osoasa trebuie sa asteptati minimum sase luni pentru a putea beneficia de un masaj thailandez.
Urmariti-ne si pe Pinterest! |
Distribuitori de aparate pentru saloane . Pentru mai multe informatii si oferte de pret va rugam sa ne contactati la: -Tel: 0786 373 277 -mail: vanzari@echipament-saloane.ro...
Membrana anti-inghet speciala pentru tratamentul de Criolipoliza. Aceasta se poate folosi atat pentru tratament cat si pentru curatarea capetelor de inghetare ale aparatului de...
Total Pro Beauty distribuie ceara de epilat de unica folosinta la cartus sau la cutie de 800ml destinata profesionistilor dar si impatimitilor de zona beauty profesional. Va...
Profita si tu de cea mai buna oferta de epilare progresiv definitiva cu laser diode,flash x-press 808 nm.Pachetul contine : picioare lung + inghinal + axila.