Unul dintre secretele longevitatii il constituie felul in care ne alimentam. Diferitele popoare cu o speranta mare de viata, chiar din zone georgrafice diferite, stiu asta si nu intamplator au cateva puncte comune in alimentatie.
Printre alimentele care ajuta la realizarea acestui tel, o viata lunga si sanatoasa, se afla si caisele, merele sau ciupercile, conform L'Internaute.
Caise
Acestea sunt originare din China si contin foarte multi antioxidanti si vitaminele C si A. Se pot consuma proaspete sau uscate. Sunt bogate in potasiu, foarte utile pentru evitarea crampelor, in special la sportivi. Contin multe fibre alimentare, care ajuta impotriva constipatiei.
"Caisele este de preferat sa fie pastrate in frigider, deoarece sunt foarte fragile. Pentru a le consuma, caisele scoase de la rece trebuie lasate la temperatura camerei, inainte de a le manca", explica endocrinologul si nutritionistul, Laurence Levy-Dutel, doctor la spitalul Pompidou, din Paris.
Coacaze
Coacazele sunt fructe foarte fragile si trebuie consumate sau preparate rapid. Au continut scazut in calorii, putin zahar si sunt bogate in vitamina C. Acestea isi pastreaza toate proprietatile atat proapete, cat si congelate sau transformate in gem.
"Coacazele nu sunt consumate prea des, din cauza gustului lor acrisor. Dar amestecate intr-o salata de fructe sau in compot, ele aduc multa vitamina C si au putine calorii", sustine medicul francez.
Mure
Expertii in nutritie spun ca nu trebuie sa confundati murele salbatice cu murele de cultura. Sunt doua soiuri diferite. Murele contin mult fier si calciu. Sunt utile pentru tulburarile digestive, accelerand tranzitul intestinal.
"Trebuie sa fim prudenti cand vrem sa mancam fructe de padure, pentru ca ele pot provoca paraziti. Solutia: pentru evitarea oricarui risc, murele se spala foarte bine cu apa. Ele sunt delicioase, in compozitia unor prajituri, gemuri sau compoturi", declara dr. Laurence Levy-Dutel.
Mere
Marul face parte dintre fructele cele mai sanatoase. Cu putine calorii, mai mult sau mai putin dulce, in functie de soiul ales, marul are o mare putere de satietate. Unele studii arata ca marul este benefic si in cazul colesterolului ridicat.
"Nu exista diferente nutritive intre diferitele soiuri. Un detaliu important: marul trebuie mancat dupa ce a fost spalat. El contine multe vitamine si minerale", explica specialistul din Franta.
Ciuperci
Ciupercile contin putine calorii si sunt recomandate tuturor. Sunt foarte bogate in vitamina B si in minerale. In plus, ciupercile pot fi consummate crude sau fierte.
"Ciupercile sunt foarte hranitoare, contin minerale si vitaminele B si D. Ele au multe ingrediente active, benefice pentru sanatatea intestinala", mai declara expertul.
Alexandru Manole
Urmariti-ne si pe Pinterest! |
Distribuitori de aparate pentru saloane . Pentru mai multe informatii si oferte de pret va rugam sa ne contactati la: -Tel: 0786 373 277 -mail: vanzari@echipament-saloane.ro...
Membrana anti-inghet speciala pentru tratamentul de Criolipoliza. Aceasta se poate folosi atat pentru tratament cat si pentru curatarea capetelor de inghetare ale aparatului de...
Total Pro Beauty distribuie ceara de epilat de unica folosinta la cartus sau la cutie de 800ml destinata profesionistilor dar si impatimitilor de zona beauty profesional. Va...
Profita si tu de cea mai buna oferta de epilare progresiv definitiva cu laser diode,flash x-press 808 nm.Pachetul contine : picioare lung + inghinal + axila.