Despre cosmeticele bio stim ca sunt prietenoase cu mediul inconjurator si ca au ingrediente naturale. Dar cunoastem ce conditii trebuie sa indeplineasca un produs pentru a fi cu adevarat bio?
In primul rand,trebuie sa aiba un procent considerabil de ingrediente de origine naturala,iar procesul de productie trebuie sa fie ecologic. Un produs bio nu contine coloranti, conservanti chimici, parfumuri sintetice si nici acizi extrasi din petrol.
In plus, nu trebuie sa fie testate pe animale, iar plantele utilizate nu trebuie sa fi fost tratate cu pesticide sau ierbicide. Cosmeticele bio trebuie sa fie produse 100% biodegradabile.
Totusi,un lucru este un produs natural (ce are un ingredient natural si se poate numi cosmetic natural) si alt impact are un produs bio care trebuie sa fie certificat, iar compozitia sa prezinta un procent de 95% ingrediente naturale.
Pentru a avea certitudinea ca un produs este bio,trebuie sa ne uitam pe eticheta: exista diverse organisme care certifica produsele cosmetice bio,incepand de la ungredientele de origine bio: Soil Association (Anglia), Qualité France (Franta), asociatia BDIH (Germania)si asociatia Demeter care a creat la nivel mondial o retea de organizatii de certificare. Cel mai cunoscut este Ecocert, deci cautati pe etichetele cosmeticelor bio pe care le aveti la indemana.
Cremele noastre obisnuite contin derivati din petrol. Cu siguranta, dupa ce ai citi acest lucru, nu o sa-ti mai placa atat de mult cosmetica traditionala.
Unul din marile avantaje ale cosmeticii bio este absenta acestor derivate chimice care reprezinta cauza principala a alergiilor, iritatiilor si reactiilor cutanate provocate de utilizarea cosmeticelor. Cand alegem cosmetica bio, putem fi siguri ca aceasta nu va avea niciun efect nociv nici asupra noastra,nici asupra mediului ambient.
Iti poti realiza singura cosmetice naturale: cu ingrediente naturale pe care le ai in casa iti poti crea creme hidratante, masti sau exfolianti.
Pentru acestea trebuie sa cunosti proprietatile fiecarui ingredient, iata cateva exemple: morcovul mentine pielea bronzata, uleiurile hidrateaza si repara, castravetele decongestioneaza, zaharul si cafeaua macinata exfoliaza, musetelul calmeaza, etc.
Aromaterapia implica uleiuri esentiale,uleiuri vegetale si extracte de plante ce reconforteaza corpul si mintea.Efectele sunt diverse, avand in vedere ca uleiurile au proprietati terapeutice dar si cosmetice. In cosmetica naturala exista o varietate de uleiuri care se utilizeaza pentru parfumarea ambientului si/sau pentru aplicari pe piele sau par. De exemplu, uleiul de jojoba previne ridurile si uleiul de argan este un excelent antioxidant.
Pentru un masaj de relaxare poti adauga cateva picaturi de ulei esential de lavanda in uleiul de migdale dulci. Poti folosi acelasi mixt si dupa baita bebelusului, pentru un somn linistit. In schimb, daca esti in cautarea unui ulei pentru un masaj revitalizant, inlocuieste lavanda cu uleiul esential de portocale sau de bergamota.
Vezi si articolul cu cele 5 uleiuri pentru ingrijirea parului.
Urmariti-ne si pe Pinterest! |
Distribuitori de aparate pentru saloane . Pentru mai multe informatii si oferte de pret va rugam sa ne contactati la: -Tel: 0786 373 277 -mail: vanzari@echipament-saloane.ro...
Membrana anti-inghet speciala pentru tratamentul de Criolipoliza. Aceasta se poate folosi atat pentru tratament cat si pentru curatarea capetelor de inghetare ale aparatului de...
Total Pro Beauty distribuie ceara de epilat de unica folosinta la cartus sau la cutie de 800ml destinata profesionistilor dar si impatimitilor de zona beauty profesional. Va...
Profita si tu de cea mai buna oferta de epilare progresiv definitiva cu laser diode,flash x-press 808 nm.Pachetul contine : picioare lung + inghinal + axila.