Mycloset.ro

Vopsirea parului - alegerea nuantei ideale (II)

Postat de irina pe 9 octombrie 2011
Vizualizat de: 6243 ori


Nu a fost votat!

nuante vopsea par 7.jpg
nuante vopsea par.jpg nuante vopsea par 4.jpg nuante vopsea par 6.jpg nuante par.jpg


Schimbarea culorii parului va poate imbunatati brusc starea de spirit, inveselindu-va si marindu-va increderea in fortele proprii. Insa trebuie mare atentie la nuanta de vopsea aleasa, intrucat o optiune eronata poate sa va strice buna dispozitie si sa va scada moralul.

Astfel, trebuie sa stiti ca exista cinci mari tipuri de vopsea de par:

- Temporara. Culoarea rezista doar de la o samponare la alta si se depune la exteriorul firelor de par.


- Semi-temporara. Rezista la 4-6 spalari cu sampon si, in general, nu contine amoniac si nu se utilizeaza un activator.

- Demi-permanenta. Culoarea va rezista aproximativ sase saptamani si revine destul de usor la nuanta naturala. Vopseaua contine putin amoniac sau chiar deloc si necesita utilizarea unui un activator slab, pe baza de peroxid de hidrogen - sub 10 volume concentratie.

- Semi-permanenta. Culoarea contine o doza de amoniac si implica utilizarea unui oxidant de 10 pana la 20 volume concentratie.

-Permanenta – Contine formule de culoare care schimba nuanta naturala a parului si implica revopsirea, odata cu cresterea la radacina a parului natural, dupa patru pana la sase saptamani.

Inainte ca vopseaua permanenta sa intre in firul de par, stratul exterior al acestuia trebuie sa se deschida. Formula insolubila intra in reactie cu stratul mediu. Culoarea este disponibila sub diverse forme, de la crema sau gel, pana la solutii in tuburi sau sampon. Vopseaua nu va schimba permanent culoarea parului, decat daca intervine in reactia chimica de oxidare.

Agentul oxidant sau activatorul este peroxidul de hidrogen, prezent in diferite forme si concentratii, acesta fiind catalizatorul sau cauza reactiei chimice, care ii permite formulei sa modifice permanent culoarea parului. Concentratia oxidantului este determinata de rezultatul dorit si de indicatiile producatorului.

- 10 volume – Are loc o colorare si foarte usoara decolorare a parului.

- 20 volume – Asigura o maxima depozitare a culorii pentru parul carunt sau alb, dar si decolorare.

- 30 volume – implica decolorarea puternica si o depunere mai mica a culorii.

Cel putin la prima vopsire, este indicat sa mergeti la un salon de coafura pentru a cere sfatul unui specialist. Acesta va alege nuanta ideala a parului in functie de cea a tenului, de forma fetei, de culoarea ochilor, de tunsoare etc.

Ingrijirea si mentinerea culorii parului vopsit

Dupa ce v-ati vopsit parul, evitati o peroada sa mai apelati la aparatele pentru intins sau pentru ondulat, care se incalzesc la temperaturi mari.
Trebuie sa stiti ca, atunci cand este intins sau ondulat la temperaturi mari, parul este supus unui stres puternic. De exemplu, o placa de intins parul ajunge sa se incalzeasca la temperaturi intre 170 si 230 de grade. Pentru comparatie, uscarea cu foenul si cu o perie este mai putin daunatoare si nu deshidrateaza firul de par ca placa sau ondulatorul. Insa nici utilizarea foenului nu este recomandata pentru parul vopsit, intrucat il poate arde.

Daca utilizarea placii de intins sau a ondulatorului nu poate fi evitata, aplicati aparatul pe par de la jumatatea firelor spre varfuri, in niciun caz la radacini. Nu mentineti placa sau ondulatorul in acelasi loc, ci miscati-le incontinuu spre varfuri, pentru a nu afecta stratul protector al firului de par.


Urmariti-ne si pe Pinterest!
culori par 3.jpg
culori par 2.jpg
culori par 4.jpg
culori par 6.jpg
culori par.jpg
culori par 5.jpg
Produse recomandate:

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: simplexml_load_file(http://www.2parale.ro/feed/cde03dcdad2fb.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: cache/%%26^262^262CE3EC%%articol.tpl.php

Line Number: 903

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://www.2parale.ro/feed/cde03dcdad2fb.xml"

Filename: cache/%%26^262^262CE3EC%%articol.tpl.php

Line Number: 903


Fatal error: Call to a member function xpath() on a non-object in /home/saloaneb/public_html/system/cache/%%26^262^262CE3EC%%articol.tpl.php on line 904