Cauta:
Saloane-Bucuresti




Miniprix.ro
-->

Cum se face un Tiramisu delicios

Postat de elena pe 27 iunie 2011
Vizualizat de: 4392 ori


Nu a fost votat!



tiramisu.jpg


Despre originea prajiturii Tiramisu se stie sigur ca a aparut in Italia, insa cand vine vorba de anul exact si de numele celui care a inventat acest desert exista mai multe legende. Locul nasterii deliciosului Tiramisu este atribuit mai multor regiuni italiene – Veneto, Lombardia, Piemonte sau Toscana.

Conform uneia dintre aceste legende, desertul ar fi fost creat in secolul al XIX-lea, de catre un specialist in cofetarie si patiserie din Torino, la cererea primului ministru de atunci - Camillo Benso Conte di Cavour (1810 – 1861). Politicianul, care era un gurmand de felul sau, i-a spus sa-i creeze o prajitura deosebita, care “sa-l inspire” pentru a reusi sa unifice toate regiunile din Italia.

Alta poveste ne spune ca Tiramisu a fost creat la restaurantul “El Toula”, din localitatea italiana Treviso. De asemenea, exista surse care sustin ca desertul cu piscoturi a aparut in orasul Siena, spre finalul anului 1600. Atunci, mai multi cofetari din zona au vrut sa-l impresioneze cu desertul lor original pe Marele Duce de Toscana, Cosimo al III-lea de Medici, care urma sa viziteze localitatea. La inceput, ei au denumit prajitura “Supa Ducelui”, dar in perioada imediat urmatoare curtenii i-au laudat calitatile afrodiziace si astfel s-a ajuns la actuala denumire, de Tiramisu, care inseamna in italiana ”ridica-ma” / “urca-ma”.


Ca grad de dificultate, Tiramisu nu pune prea multe probleme, iar pregatirea sa dureaza doar 30-40 de minute.

Iata o reteta mai completa a prajiturii devenita celebra in intreaga lume:

- Crema de branza Mascarpone - 500 g
? Biscuiti Savoiardi (piscoturi) - 450 g
? 4 oua
? Zahar -125 g
? Lapte de vaca - 125 ml
? Smantana nedegresata - 200 ml
? Zahar - trei linguri
? Cafea - doua linguri
? Cacao pudra - doua linguri
? OPTIONAL - Lichior de cafea sau de ciocolata - doua linguri (sau o sticluta cu esenta de rom)



Dupa ce ati pus la indemana toate ingredientele, faceti o cafea folosind doua linguri de cafea, trei linguri de zahar si 400 ml apa, apoi lasati-o sa se raceasca.

Intr-un bol care se poate aseza pe baie de aburi sau pe foc, puneti galbenusurile separate de albusuri si 125 g de zahar si bateti-le cu mixerul pana se fac spuma. Apoi turnati laptele, cate putin, amestecand tot timpul.

Asezati vasul pe baie de aburi, apoi amestecand continuu, veti obtine ceva de consistenta unui aluat de clatite. La baie de abur dureaza mai mult, dar se poate face operatiunea si pe foc mic, amestecand non-stop cu un tel.

Apoi puneti Mascarpone intr-un castronel si omogenizati crema cu o lingura, iar peste ea adaugati cate putin crema de galbenusuri, amestecand incontinuu cu telul sau cu mixerul la viteza mica, astfel incat sa nu apara cocoloase.

Bateti smantana pana se face frisca si adaugati-o in crema de mascarpone, amestecati bine si veti obtine crema folosita pentru prepararea prajiturii.

Apoi treceti cafeaua rece prin sita, adaugati lichior sau esenta de rom si amestecati bine.

Pentru aranjarea prajiturii, puneti intr-o tava mai inalta primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, unul langa altul, fara distanta intre ele. Atentie, piscoturile nu se cufunda in cafea mai mult de o secunda, altfel se inmoaie prea tare si se rup.

Puneti apoi peste ele jumatate din crema. Apoi aranjati al doilea strat de piscoturi si turnati peste ele restul de crema. Nivelati bine compozitia.

La final, peste suprafata prajiturii cerneti printr-o sita pudra de cacao, apoi acoperiti tava cu folie alimentara si puneti-o la frigider cel putin patru ore. Dupa ce prajitura s-a racit bine, o puteti portiona.


Urmariti-ne si pe Pinterest!






Saloane recomandate


Exclusive Studio Frumusetea unei femei tine de subiectivitatea celui ce o priveste. Totusi fiecare dintre noi doreste sa creeze acea impresie care sa taie orice urma de dubiu si sa il faca pe privitor sa exclame...

Beauty Arena Renovat 2014 si dotat cu aparatura noua, te asteapta intr-o oaza de liniste si relaxare, dar si confort si stil. Ca tu sa te simti implinita si fericita! Servicii: coafor, frizerie, mani-pedi,...

AMBRA SALON MISIUNEA AMBRA SALON Intr-o societate atat de competitiva, care ne preseaza cu cerinte de tot felul si care ne invata ca printr-un fizic placut poti obtine tot, cum ar putea sa nu...

Bella Salon Va oferim o gama cat mai larga de servicii astfel incat orice problema corporala sau faciala cu care va confruntati sa poata fi rezolvata. Conteaza sa te iubesti si sa ai grija de tine zilnic pt ca...

Cauta un salon in zona ta


Parteneri Saloane-Bucuresti.ro
Saloane dupa zona: Bucuresti Sector 1, Bucuresti Sector 2, Bucuresti Sector 3, Bucuresti Sector 4, Bucuresti Sector 5, Bucuresti Sector 6, Ilfov,

Saloane dupa specializare: Saloane de infrumusetare, Saloane de Coafura / Frizerii, Saloane de Extensii par, Saloane de Cosmetica, Saloane de Manichiura, Saloane de Unghii False, Saloane de Make-up, Saloane de Epilare Definitiva, Saloane pt. barbati, Saloane de Bronzat (Solar), Saloane de Bronzare Organica, Saloane organice (produse BIO), Saloane de Tatuaje / Piercing, Centre de Masaj, Saloane de Masaj Erotic, Remodelare Corporala, Centre de Chirurgie Estetica, Centre de Sanatate (SPA), Centre de Tratament, Centre Sauna / Piscina, Cluburi de Fitness/Aerobic, Toate,

Copyright © saloane-bucuresti.ro  Termeni si conditii.