COSUL MEU
Cauta:
Saloane-Bucuresti
XBODY Berceni
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...




Cum se prepara carnea de oaie

Postat de danianuc pe 1 iunie 2011
Vizualizat de: 42156 ori


Nu a fost votat!





carne-de-oaie.jpg


Multa lume spune ca nu suporta carnea de oaie, ba pentru ca e prea tare, ba pentru ca miroase intr-un fel anume. De fapt, persoanele in cauza nu au consumat niciodata acest tip de carne gatit ca la carte. Daca este pregatita in mod corespunzator, carnea de oaie sau de miel nu mai are acel miros specific si se topeste in gura.

Compozitia complexa a carnii de oaie o include pe lista alimentelor complete, care sunt ideale pentru o sanatate de fier. Aceasta contine o larga varietate de aminoacizi, majoritatea vitaminelor principale si multe dintre mineralele necesare oraganismului uman. Respectivii aminoacizi sunt rar prezenti in alte tipuri de carne, ca sa nu mai vorbim despre unele minerale cum ar fi cobaltul si manganul.

Beneficii


Un studiu realizat de specialisti din Australia releva faptul ca, la persoanele care consuma periodic carne de oaie timp de un an, scade cu 40% riscul aparitiei unor disfunctii hormonale. Desi contine destul de multe grasimi, carnea de oaie poate avea un rol benefic in metabolismul sanatos al lipidelor.

Astfel, seul de oaie activeaza unele enzime care distrug grasimile, iar consumul a 200 de grame de carne nu prea grasa pe zi poate duce la pierderea unor kilograme in plus. De asemenea, scade riscul de infarct, ajuta la eliminarea colesterolului rau si ne ajuta – datorita aminoacizilor din continut - sa dormim sanatos si profund.

Antioxidantii si hidroxiacizii din carnea de oaie intaresc celulele nervoase si ajuta la refacerea si reciclarea in permanenta a membranei si ADN-ului. Astfel, consumarea a 100 de grame pe zi, timp de trei ani, reduce cu 25-30% viteza de imbatranire a creierului.

Indepartarea mirosului specific

Pentru fragezire si pentru a indeparta mirosul specific, faceti o operatiune simpla si rapida. Inainte de preparare, frecati energic carnea de oaie sau de miel cu jumatati de lamaie. O alta metoda eficienta este oparirea carnii cu lapte fiert. Lasati carnea portionata acoperita cu lapte intr-un vas, timp de doua ore, inainte de preparare.



La friptura se pune doar vin alb, la final, pentru ca acesta nu are o aroma puternica si nu o eclipseaza pe cea a carnii. Neaparat, asortati friptura cu o garnitura usoara din legume ori cu o salata bogata.

Reguli si sfaturi

- Alegeti doar carne de oaie mai slaba si proaspata, nu congelata.

- Evitati prajelile cu mult ulei, intrucat, la temperaturi prea mari se distrug mai multe substante benefice organismului. Cel mai bine preparati carnea la gratar sau sub forma de pastrama.

- Nu consumati lichide multe inainte de a consuma carne de oaie si nici bauturi alcoolice tari in primele doua ore dupa masa.

- In timpul unei diete cu carne de oaie, faceti mai multa miscare si exercitii fizice ca de obicei.

- Vinul rosu in cantitati rezonabile dupa masa favorizeaza absorbtia unor hidroacizi, ceea ce are un efect benefic asupra organismului.


Reteta de pastrama de casa

Preparati un bait din apa, condimente si otet, punand apa la fiert cu boabe de piper, mustar, coriandru, enibahar, dafin (cate un pic din fiecare) si alte condimente pe care le preferati. Dati apa in cateva clocote, apoi stingeti focul si adaugati otet, cam 15-20% din cantitatea de apa, plus doua lingurite cu bicarbonat de sodiu alimentar pentru fragezirea carnii.

In baitul obtinut astfel, scufundati total carnea de oaie deja portionata si lasati-o la macerat 10-15 de ore peste noapte. A doua zi, scoateti carnea din bait, caci este gata de gatit. Puneti-o apoi intr-un ceaun cu capac sau vas de Iena cu capac, si tineti-o la cuptor, la foc mediu, timp de doua-trei ore. Nu uitati ca cimbrul este de nelipsit la friptura din carne de oaie sau miel Aproape de final, adaugati usturoi pisat, dupa gust.







Urmariti-ne si pe Pinterest!




La 29 iulie 2014, ora 09:08, carmen a zis:
Ador carnea de oaie..Si ma bucur ca ati scot in evidenta avantajele cosumului carnii de oaie..mai cu seama vara este recomandata..si spun asta tocmai calitatilor nutritive pe care le ati evidentiat in articol..Nu degeaba si israelitii au pus accentul pe carnea de oaie, era interzis consumul carnii de porcul...
[comentariu editat de redactia saloane-bucuresti.ro]


Saloane recomandate


Attitude Salon Stilisti tineri, profesionisti, indrazneti; Produse profesionale; Spatiu intim in care te vei relaxa; Pachete promotionale personalizate; Imaginea conteaza , iar parul si...

Betty,s Dream Beauty Betty's Dream Beauty este un salon de coafor si cosmetica, unde toata atentia si priceperea angajatelor se indreapata catre tine, pentru a-ti oferi momente de rasfat si relaxare prin servicii de...

XBODY Berceni by BodyFit XBODY Berceni by BodyFit dispunde de personal calificat si antrenori certificati international, care te asista in cadrul sedintelor de antrenament pentru atingerea obiectivelor stabilite, intr-un...

XBODY Calea Mosilor XBODY Calea Mosilor (BodyFit Calea Mosilor) te invita intr-o atmosfera plina de caldura, pentru ca tu sa experimentezi cel mai bun antrenament XBODY alaturi de antrenori deosebiti si servicii...

Produse recomandate

CREMA PENTRU REMODELAREA SILUETEI - JEUNESSE DU CORPS, INSTITUT CLAUDE BELL 100ML

CREMA PENTRU REMODELAREA SILUETEI -

Cremă ajută ingredientele active de înaltă performanță să penetreze pielea. Pielea deblocată și eliberată de toxine, își recapătă tonicitatea și fermitatea și...

SER CU ACID HYALURONIC, ANTIRID SI LIFTING - INTENSE HYALURONIC ACID, INSTITUT CLAUDE BELL 50ML

SER CU ACID HYALURONIC, ANTIRID SI

Intense Hyaluronic Acid este un Ser de la Institutul Bell care ofera un efect intens de lifting tenului, hidrateaza si lupta impotriva ridurilor mici si a ridurilor profunde....

TRATAMENT ANTICEARCANE SI PUNGI SUB OCHI - LUMIN EYE, INSTITUT CLAUDE BELL 20ML

TRATAMENT ANTICEARCANE SI PUNGI SUB OCHI

Contururile oculare sunt o zonă unică, variind considerabil de alte părți ale feței. Fragile și delicate, reflectă starea noastră fizică generală datorata lipsei...

SER CONCENTRAT LIFTING SI ANTIRID INSTANT - FLASH, CLAUDE BELL 30ML

SER CONCENTRAT LIFTING SI ANTIRID

Flash de la Institut Claude Bell este un Ser Anti-Age Profesional cu ajutorul caruia Ridurile si liniile fine dispar in cca. 3 secunde de la aplicare pe suprafata tratata a...


Cauta un salon in zona ta


Saloane dupa zona: Bucuresti Sector 1, Bucuresti Sector 2, Bucuresti Sector 3, Bucuresti Sector 4, Bucuresti Sector 5, Bucuresti Sector 6, Ilfov,

Saloane dupa specializare: Saloane de infrumusetare, Saloane de Coafura / Frizerii, Saloane de Extensii par, Saloane de Cosmetica, Saloane de Manichiura, Saloane de Unghii False, Saloane de Make-up, Saloane de Epilare Definitiva, Saloane pt. barbati, Saloane de Bronzat (Solar), Saloane de Bronzare Organica, Saloane organice (produse BIO), Saloane de Tatuaje / Piercing, Centre de Masaj, Remodelare Corporala, Centre de Chirurgie Estetica, Centre de Sanatate (SPA), Centre de Tratament, Centre Sauna / Piscina, Cluburi de Fitness/Aerobic, Saloane XBODY/EMS, Toate,

Copyright © saloane-bucuresti.ro  Termeni si conditii.