Mycloset.ro

Decapajul, o tehnica de decolorare mai putin agresiva

Postat de danianuc pe 15 februarie 2011
Vizualizat de: 16411 ori


Nu a fost votat!

schimba culoarea parului 3.jpg
schimba culoarea parului.jpg decapaj.jpg decapaj 1.jpg schimba culoarea parului 2.jpg


O data la cateva saptamani sau luni, multe femei prefera sa-si schimbe culoarea parului si sa incerce noile vopsele aparute pe piata, carora producatorii le fac reclama in mod agresiv la TV.

Fie ca sunt brunete, roscate sau au parul negru ca pana corbului, unele femei viseaza la culori mai deschise, care nu se pot obtine decat folosind tehnici de decolarare, care de multe ori agreseaza parul. Ele isi doresc sa semene cu vedeta preferata, chiar daca in realitate sunt foarte diferite. Astfel ca ajung sa-si decoloreze parul cu tot felul de solutii care le afecteaza sanatatea podoabei capilare.

Deschiderea culorii parului se poate face prin decolorare clasica, decapaj sau cu ajutorul laserului. Acesta din urma este un tratament care se afla inca in stadiu de cercetare si nu a fost aplicat pe scara larga. Specialistii promit ca ne vom putea decolora si apoi colora parul in ce nuanta dorim in doar cateva minute, cu ajutorul unui aparat cu laser.


In anii trecuti, femeile care doreau sa se faca blonde stiau ca trebuie sa foloseasca o pudra si numerosi oxidanti pentru a-si decolora parul, ceea ce afecta sanatatea acestuia. La unele saloane de coafura, inca se mai folosesc aceste metode invechite care pot deschide culoarea cu 5-6 nuante, fara a se ajunge la un blond-pai daca initial parul a fost negru.

Decolorarea, pentru obtinerea unei culori cat mai deschise, se face in trepte, iar coafeza trebuie sa aiba mare grija la dozarea compozitiei si timpul cat o lasa sa actioneze pe par. Procedeul este destul de complicat si nu se recomanda sa fie realizat acasa.

Decolorarea nu ar trebui executata la intervale mici de timp, pentru ca poate afecta grav parul. Sunt destule femei pe care azi le vezi brunete, maine blonde, iar peste o saptamana roscate. Alternarea diferitelor culori la intervale mici de timp si folosirea substantelor de decolorare pot duce la subtierea parului si caderea acestuia, rezultatul fiind o podoaba capilara inestetica.

Procedeu mai bland

In prezent, specialistii recomanda decapajul, care este o metoda mai blanda de deschidere a culorii, iar pe viitor va fi posibila folosirea laserului pentru acest tip de tratament capilar.

Decapajul este o solutie mai putin agresiva pentru firul de par, deoarece nu contine oxidant sau amoniac. Metoda este des folosita in strainatate, dar la noi este mai putin cunoscuta. Totusi, la saloanele care se respecta exista profesionisti care stiu sa aplice tratamentul. Acestia pun solutia de decapare pe suvitele de par si apoi o maseaza cu atentie.

La fel ca si decolorarea clasica, decaparea nu ar trebui executata acasa, ci la un salon, unde coafeza stie exact compozitia solutiei, modul de aplicare si timpul necesar pentru a o lasa sa actioneze.

In timp ce prin decolorare este depigmentat parul natural, prin decapaj se indeparteaza pigmentul artificial obtinut prin vopsire. Decapajul poate dura si 10 minute, in functie de nuanta care se doreste a fi obtinuta.


Urmariti-ne si pe Pinterest!
Produse recomandate:

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: simplexml_load_file(http://www.2parale.ro/feed/cde03dcdad2fb.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: cache/%%26^262^262CE3EC%%articol.tpl.php

Line Number: 903

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://www.2parale.ro/feed/cde03dcdad2fb.xml"

Filename: cache/%%26^262^262CE3EC%%articol.tpl.php

Line Number: 903


Fatal error: Call to a member function xpath() on a non-object in /home/saloaneb/public_html/system/cache/%%26^262^262CE3EC%%articol.tpl.php on line 904